hanah - lezárt blog

lezárt blog

Friss topikok

HTML

temetés

2009.04.15. 01:03 | hanah | Szólj hozzá!

TEMETÉS

 

A filozófia meghalt. Elfáradt, elálmosodott, kopott háziköntösében szórakozottan lapozza a múlt idők regényeit, közömbösen bámészkodik, ráér - eltávozott.

A halál férfi képében érkezett. Gyönyörű, mélyen ülő szempár, izzó tekintet, villámlás majd hirtelen sötét, a kéz, amely ellök, szelíd, határozott,  mintegy odébb tolja, elfordítja a fej rezdülését, az arc idegenül réved a semmibe, mint aki azt kérdezi: "Van benned más is, mint hús-vér és ösztönök?"

A filozófia elnémul. Kinek mondaná el, hogy Éden kertjéből kilépve látta a csipkebokrot, hogy eljött, hogy elhozza neked a hírt, amely magától értetődően nem kell senkinek, különösen neki, a magányba zárt démiurgosznak nem, mert megfáradt, alkotni, teremteni, mert meggyűlölte Isten hívó szavát, mert rutinszerűen férlehajol, hogy a múzsa csókja még csak ne is érinthesse.

Fáradt vagyok. A legtöbb, amit tehetek, hogy elmegyek. Vissza a gyermekévekbe, ahol a szeretet szamár képében rám talál, és akkor, Istenemre, benne vélem majd megpillantani önmagam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eliyah.blog.hu/api/trackback/id/tr721065777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása